top of page

Fredriksbergskolan Falköping, måndag den 2 Februari 1987. 
Klockan är 08:20 och det har precis ringt in till dagens första lektion. Svenska med Britta Rupert. 

Sorlet är nästan öronbedövande när eleverna ramlar in genom dörren pladdrandes om helgens bravader. Läraren Britta knackar tydligt med pinnen mot griffeltavlan och uppmanar eleverna att inta sina platser. En tystnad infinner sig snabbt och Britta ska precis sätta igång dagens lektion när dörren plötsligt flyger upp och en gänglig tonåring ramlar in.Tiden det tar för honom att sätta sig i bänken och ta av sig lurarna till sin Sony Walkman känns som en evighet. Britta börjar bli smått otålig. När eleven väl sjunker ner mot stolsitsen blottas ett neonrosa skärp i byxlinningen…. En stark kontrast till hans svarta Kiss-t-shirt med albumomslaget till Animalize tryckt över bröstet. 

Där och då vet alla i klassen att han har gjort det förbjudna! Han har tagit klivet över en osynlig men ack så tydlig gräns; den mellan synth och hårdrock. Han har blandat det omöjliga! Ett skärp med en färgton som tillhör en helt annan värld. 

Alla som växte upp på 80-talet vet att detta går att jämföra med att exempelvis hålla på både AIK och Hammarby i fotboll eller gilla både Star Wars och Star Trek lika mycket… Fullständigt otänkbart.

I skrivandes stund är det november 2022 och planeringen pågår för fullt inför Nestor Fest 2023. Klart vi vill göra detta igen med er! Men till skillnad från motsättningarna 1987 så tror vi att synth och hårdrock i dag gifter sig alldeles utmärkt!

Nestor Fest blir därför en hyllning till hela 80-talet och den kultur som rådde då. 

Så låt oss ännu en gång festa som om det vore den sista sommarlovskvällen 1987, i glädje och harmoni och med en jävla massa bra musik!

Varmt välkomna till Nestor Fest 2023. 

Tobbe, Mackan, Jonny, Mäla & Mattias

newbandpic.png
Nestor Poster Wide 1920x1080.png

nyhetsbrev med allt det senaste

nyhetsbrev med allt det senaste

Signa upp så får du allt det senaste om festen först!

Awesome! Vi ses på Nestor Fest 2023.

ETT AXPLOCK - Nestor fest 2023

NestorFest2023_poster.png
neonlogga (1)-min.png

© 2022 Nestor - Hemsida av  AB  | Kontakta oss

bottom of page